Visseltofta Hembygdsförening

ett kulturarv att förvalta

Nu möter vi ett nytt verksamhetsår

2020 är här och med det nytt arbete för föreningens fortlevnad, för bygden och dess invånare osv. Titta återkommande in på vår hemsida, eller Facebook-sida, för att uppdatera er om vad som händer.
Glöm inte heller medlemsavgiften för 2020. Vi är Så tacksamma om ni åter vill hjälpa oss! Info om hur och vad ni betalar för finns på hemsidan.

Vill Ni engagera er i vårt styrelsearbete eller i samband med våra aktiviteter och andra göromål? Återkoppla om intresse finns! Stort som smått!

Vi har också ett årsmöte som väntar - Välkomna!

Sol på nära 400

En gång är en nyhet, två gånger en tradition! Andra årets upplaga av Visseltofta Hembygdsförenings Hantverks- & Skördemarknad blev en ytterst lyckosam tillställning med bästa vädret någonsin och nytt deltagarrekord, nästintill 400 besökare. Försäljningen blev god och allas humör på topp. Nu siktar vi på en ny marknad nästa höst. Välkomna åter!

Vinnare

Hantverk- & Skördemarknad 22 sept. 2019 kl. 11-16

Hjärtligt Välkomna till vår nya tradition! - Visseltofta Hantverk- & Skördemarknad. 22 september 2019 kl 11-16 vid Hembygdsgården, Visseltofta

Är Ni intresserade av att vara med? Sälja och visa upp era alster/produkter eller förevisa ett speciellt hantverk?
Ni är Välkomna! Kostnad per bord/utställare 200 SEK. Ring 0708-568390 och boka plats!

Det kommer säljas när- & härodlade produkter. Lokalt hantverk tillsammans med fikaservering. Ta del av traktens förmågor, produkter och passa på att återknyta kontakter med vänner i närområdet.

skordemarknadviss

Tvillingkvarnarna lever vidare

Norra kvarnen har fått nytt tak! Efter år av väntan på rätt material har äntligen den ena utav Tvillingkvarnarna i Hanavrå fått nytt tak. Ett gediget arbete med takstickor från bygden och lokala hantverkare. Tack Magnus och Kim!

20190829_184146

Visseltoftaskolans framtid - Friskola?

Visseltoftaskolan är nedlagd fr.o.m HT 19, ett beslut Osby kommun tog våren 2019.

En projektgrupp i Visseltofta arbetar just nu med att undersöka möjligheter för friskola och vill uppmuntrar er alla, föräldrar, mor- och farföräldrar och blivande föräldrar, att ansluta sig till arbetet. Alla är välkomna att jobba för en framtid med en skola i bygden, eller i nuläget bara tycka till om idén. Projektgruppen Visseltoftas framtid behöver din hjälp!
Fyll i följande enkät, den tar bara några minuter att slutföra. Klicka 
här.

Ytterligare information kan erhållas från
Peter Gam petergam@edu-consult.com
Joakim Gullberg jocke_titan@hotmail.com

Tack för din support!