Bokrelease - Bygden berättar IV 2017 är här!

Bokrelease Bygden2017


BOKRELEASE BYGDEN BERÄTTAR IV 2017
Söndag 7 maj kl 13-16 i Hembygdsgården Visseltofta finns vi på plats. Kom, köp och njut! Vi serverar kaffe och våfflor. Vi tar Swish, Bankgiro och Kontanter. Hjärtligt välkomna!
För er som inte kan närvara vid vår premiär och som önskar köpa boken, kontakta föreningen eller någon av styrelsens medlemmar. Boken kan också beställas via föreningen varvid porto tillkommer. Bokens pris är 300 kronor exkl. frakt.

HISTORISK VANDRING VESLJUNGA/BOALT 21 MAJ

lyssna


Plats: Vesljunga-Boalt 21 maj kl 10:00- följ skyltning från vägen mellan Vesljunga och Boalt (Emmaljunga).
Turen: beräknas ta ca 2,5 tim och avslutas med korvgrillning och kaffe. Tillsammans med oss som guider går vi ca 2,5 km, i huvudsak på grusväg (rundan kan göras med cykel) men även en bit i terräng. Det blir en vandring genom flera sekler. Vi förmedlar traktens historia, om torpare, bönder, soldater och om ett liv i ett landskap som ständigt omdanats.


DAGAR UTE

PILEFLÄTNINGSKURS SÖDRA HANAVRÅ 8-9 APRIL

korg


OBS -KURSEN ÄR I NULÄGET FULLBOKAD! Nu är det dags för Pileflätningskurs igen!
Kursen pågår under två dagar i Södra Hanavrå den 8-9 April kl. 09:00-16:00. Lär dig pileflätningstekniken med materialhantering och praktiskt tillvägagångssätt. Kursledare är Steen H. Madsen. Pris 575 kr/deltagare/dag. Materialkostnader tillkommer (ca 150 kr/dag). Man kan välja att vara med endast en av dagarna. Hembygdsföreningen bjuder på enkel lunch båda dagarna. Tag med egen fikakorg med extra förtäring. Man blir hungrig av att arbeta utomhus :-) 
Anmälan om deltagande är bindande och görs till Sofia Solhammers 0709-420520 eller via mejl: kontakt@solhammers.se OBS! Platsantal begränsat! 
VÄLKOMNA!

AKTUELLT